Uhapšen predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić

Uhapšen predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić

Predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS-a Aleksandar Jovičić uhapšen je večeras zbog sumnje da je povezan sa izvođenjem nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji opštine Palilula.

Jovičić (1987), i odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula D. V. (1978) sumnjiče se za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, uhapšeni su građevinski inspektori koji se terete za krivično delo falsifikovanja službene isprave.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.