Predsednik Poljske Andžej Duda: Prema rečima Zelenskog, ruske snage još uvek nisu spremne za juriš na Kijev

Predsednik Poljske Andžej Duda: Prema rečima Zelenskog, ruske snage još uvek nisu spremne za juriš na Kijev

Andžej Duda je na Tviteru napisao da Vladimir Zelenski smatra da ruske trupe još uvek nisu spremne za juriš na Kijev. Oni pokušavaju da slome branioce stalnim bombardovanjem stambenih zgrada i bolnica“ – naglasio je poljski predsednik.
„Prema Zelenskom, ruske trupe još uvek nisu spremne za juriš na Kijev. Pokušavaju da razbiju Odbrane tako što i dalje bombarduju stambene zgrade i bolnice. Sutra ponovo pokušaj evakuacije civila iz Mariupolja. Svi prethodni pokušaji prekinuti su granatiranjem“, napisao je predsednik na Tviteru. Bože čuvaj Ukrajinu“, dodao je on.

Predsednik Poljske primio je danas u Varšavi šefa ukrajinske diplomatije, koji se vraćao iz Turske, gde se sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova. Dmitro Kuleba i Andžej Duda razgovarali su o podršci Ukrajine u ratu sa Rusijom i nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji. „Zahvalan sam na jačanju vojne, finansijske i humanitarne pomoći Ukrajini“, napisao je ukrajinski ministar na svom društvenom profilu.

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko je u četvrtak uveče u video poruci saopštio da ruske trupe na svakih pola sata vrše racije na stambene delove grada. On je naglasio da Rusi drže 400.000 zatvorenika u Mariupolju, građani koji svakodnevno čekaju na humanitarni koridor.