Subvencije države turističkim agencijama za organizovano dovođenje turista

Subvencije države turističkim agencijama za organizovano dovođenje turista

Turističke agencije – organizatori turističkog putovanja imaće, prema novoj uredbi Vlade, pravo na subvencije iz budžeta za dovođenje organizovanih turističkih grupa od najmanje 15 domaćih ili stranih turista. Prema saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za ovu svrhu država je namenila – pet miliona dinara.

„Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres ili međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 evra, a iznos sredstava subvencija za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres ili međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra“, navodi resorno ministarstvo.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić pozdravila je, kako se ističe, današnju odluku Vlade Srbije o usvajanju Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, za koje je predviđen budžet od ukupno pet miliona dinara.