„Novosti“: Na spisku Prištine za hapšenja 600 Srba

„Novosti“: Na spisku Prištine za hapšenja 600 Srba

Prema prvim nezvaničnim informacijama, vlasti Aljbina Kurtija spremale su hapšenje najmanje 230 ljudi, uglavnom pod optužbom za navodne ratne zločine, ali je spisak Srba koji su na udaru mnogo duži, objavile su „Novosti“, navodeći da se na spiskovima za hapšenja do kojih je došao list nalazi čak 600 imena.

Kako se podseća, sve je počelo hapšenjem bivših policajaca Dejana Pantića i Miljana Adžića — prvog zbog navodnog „terorističkog delovanja“, jer je pokušao da uđe u svoj stan u zgradi u kojoj su i prostorije izborne komisije, a drugog pod optužbom da je navodno napao pripadnika Rosu na barikadama i to pre godinu dana.

Posle hapšenja Pantića, Srbi sa severa Kosova i Metohije podigli su barikade i blokirali putne pravce na nekoliko mesta. U četvrtak uveče, u trenutku kada je Vlada Srbije donosila odluku da od Kfora zatraži povratak pripadnika naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju, uhapšen je Srbin Slađan Trajković i to u svom stanu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na ovim hapšenjima se Priština očigledno neće zaustaviti, pišu „Novosti“ koje suobjaviledeo spiska imena Srba koji su na udaru prištinskih vlasti.