Jovanović (Narodna stranka): Zdravstveni sistem najbolje pokazuje nejednakost gradjana

Jovanović (Narodna stranka): Zdravstveni sistem najbolje pokazuje nejednakost gradjana

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da zdravstveni sistem najočiglednije pokazuje veliku nejednakost medju gradjanima u Srbiji, jer, po njegovim rečima, oni koji imaju novca mogu da se leči brzo i efikasno.

„Bogata i povlašćena elita stvorila je dva paralelna sistema, jedan za sebe, a drugi za gradjane, što se vidi na svakom koraku. Ako nemate ‘vezu’ kod lekara i nemate novca, onda čekate mesecima i godinama na pregled i lečenje, a ako imate para, onda možete da zdravstvenu uslugu platite bez čekanja u privatnoj klinici“, rekao je Jovanović u Jagodini, gde je osnovan gradski odbor Narodne stranke.

Kako je prenela ta stranka u saopštenju, Jovanović je naveo da „klika na vlasti“ i Srpska napredna stranka (SNS) „zastupaju interese bogate i povlašćene elite, dok Narodna stranka zastupa interese gradjana, što su njeni poslanici jasno pokazali i u raspravama u Skupštini Srbije“.

„Ako ne bude promena u Srbiji, nejednakost će sve više rasti i biće sve vidljivija“, rekao je Jovanović.

On je naveo da će u narednih godinu dana svaki grad dobiti svog lokalnog „junaka koji će zapaliti iskru slobode“, koja će se do lokalnih izbora 2024. godine pretvoriti u „plamen slobode koji će obasjati Srbiju“.

„Uspostavićemo sistem vladavine prava, što znači da će zakoni važiti jednako za sve, umesto današnjeg sistema u kojem za bogatu elitu ne važe ni norme ni zakoni koji važe za ostale gradjane. Niko nije odgovarao za pljačku, kriminal i korupciju“, kazao je Jovanović.

Po njegovim rečima, neophodno je da odgovaraju svi koji su opljačkali Srbiju u prethodnih nekoliko decenija i da je zbog toga potrebno da umesto Nacionalnog stadiona bude izgradjen „Nacionalni zatvor“, i to od novca koji je oduzet onima koji su ga stekli kriminalom i korupcijom.

Jovanović je naveo da se mora podvući crta i da se utvrdi ko je kako došao do novca i velikog kapitala i kako su lokalni „knezovi“ stekli milijarde, dok je narod siromašio.

„Nisu gradjani nesposobni da steknu više, nego sistem omogućava eliti da se korupcijom stalno sve više bogati, dok je narod sve siromašniji. U poslednjih nekoliko decenija su nam oteli dobar život i budućnost, škole i bolnice, a kao najbolje rešenje nude nam da Srbiju pretvore u rudnik i trovačnicu, od Šapca i Loznice do Vranja“, rekao je on.

Jovanović je kao jedan od većih problema u Srbiji označio izborni sistem, po kojem se samo predsednik Srbije i članovi mesnih zajednica biraju po imenu i prezimenu, dok se svi ostali biraju sa izbornih lista stranaka, pa poslanici u republičkom parlamentu i skupštinama opština više predstavljaju svoje stranke nego gradjane.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Jagodine izabran je Goran Ilić.