Ministarstvo pozvalo pekare da kupe brašno iz robnih rezervi po 33 dinara

Ministarstvo pozvalo pekare da kupe brašno iz robnih rezervi po 33 dinara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna T-500 iz robnih rezervi. Ovo brašno namenjeno je proizvodnji hleba „sava“ čija cena je u prodaji ograničena na 49 dinara. Cena brašna iz robnih rezervi iznosi 33 dinara po kilogramu, uključujući PDV, a ministarstvo je propisalo uslove koji proizvođači mogu da koriste ove subvencije. Prijavljivanje traje od 20. do 31. maja 2022. godine.

„Svi proizvođači hleba sa teritorije Republike Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe o obaveznom prometu i proizvodnji hleba od brašna T-500 bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa „T-500” po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija, na način što će popunjen i skeniran obrazac prijave poslati na imejl adresu: [email protected] “, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

Na subvenciju imaju pravo proizvođači koji su registrovani za proizvodnju hleba i peciva.

„Proizvođač hleba mora biti aktivno pravno lice, u smislu da se na dan objavljivanja Uredbe bavio proizvodnjom hleba. Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa T-500 po najvišoj proizvođačkoj ceni od 38,68 dinara po vekni, počevši od 1. februara 2022. godine do 30. aprila 2022. godine i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 41,20 dinara po vekni, do isteka Uredbe“, navodi ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je cena brašna iz robnih rezervi 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om, utovareno u vozilo kupca kod skladištara Pepubličke direkcije za robne rezerve. Troškove transporta brašna snose proizvođači hleba.