Lajčak sa Petkovićem i Bisljimijem: Nadam se rešenju za deeskalaciju tenzija

Lajčak sa Petkovićem i Bisljimijem: Nadam se rešenju za deeskalaciju tenzija

Specijalni izaslanik EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak sastao se u Briselu sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

Lajčak je na Tviteru objavio da je u pitanju nastavak sastanka na visokom nivou i izrazio nadu da će biti pronađeno rešenje za deeskalaciju tenzija.

„Danas sam domaćin glavnim pregovaračima Kosova i Srbije, kao nastavak našeg sastanka na visokom nivou. Iskreno se nadam da ćemo danas uspeti da pronađemo rešenje za deeskalaciju tenzija na terenu i rad na normalizaciji odnosa. Razgovori su u toku“, napisao je Lajčak na svom nalogu na Tviteru.

Sastanak Petkovića i Bisljimija u Briselu održava se dva dana nakon što je propao pokušaj postizanja dogovora oko registarskih tablica u pregovorima Lajčaka i Borelja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i dan nakon što je Kurti, na zatev SAD, odložio za 48 sati primenu naplate novčanih kazni za one koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS tablice.