Majke u Kosovskoj Mitrovici: Dosta nam je Kurtijevog terora

Majke u Kosovskoj Mitrovici: Dosta nam je Kurtijevog terora

U severnom delu Kosovske Mitrovice počeo je protest pod nazivom „Majke Kosmeta protiv Kurtijevog geta“ u kojem učestvuje oko 3.000 žena sa Kosova i Metohije sa kojeg poručuju da im je dosta terora Aljbina Kurtija i da žele mir i stabilnost.
Učesnice protesta prošetale su do mosta koji deli Kosovsku Mitrovicu na južni i severni deo, gde je postavljena bina na kojoj dečiji hor izvodi tradicionalne pesme, kao i pesmu Đorđa Balaševića „Samo da rate ne bude“.

U trenutku kada su majke krenule u šetnju i moleban ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice, oglasila su se crkvena zvona hramova i crkava na severu pokrajine, u znak podrške njihovoj borbi za mir, budućnost, sigurnost, ostanak i opstanak Srba i srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.

Podrska Srbima na severu KiM upućena i sa skupa u Štrpcu

Veliki broj meštana Štrpca okupio se danas u tom mestu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako je sa skupa poručeno, represije koju konstantno trpe od strane prištinskih vlasti koja ima za cilj iseljavanje Srba, kao i zbog celokupne situacije na severu Kosova i Metohije.

Okupljeni su nosili transparente sa porukama „Vučiću čuvaj Srbe i mir“, „Podrška našoj braći sa severa“, „Stop nasilju nad Srbima“, „Sloboda za našu braću“, „Mi samo želimo mir“, prenosi Kosovo onlajn.