Obeležen Dan Univerziteta u Beogradu, ulaganje u nastavu na daljinu

Obeležen Dan Univerziteta u Beogradu, ulaganje u nastavu na daljinu

Ova godina je bila teška, možda smo mogli bolje, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni onim što smo učinili i da nas to tera na nove uspehe, izjavila je danas rektorka Univeziteta u Beogradu Ivanka Popović na svečanoj zajedničkoj sednici Senata i Saveta u čast proslave Dana Univerziteta u Beogradu.

Ona je na sednici, u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ kojom je obeležena 212. godišnjica rada te obrazovne ustanove, rekla da svi članovi akademske zajednice Univerziteta u Beogradu imaju veliki zadatak i veliku obavezu, ali je istakla da je neverovatna privilegija i zadovoljstvo biti član ove akademske zajednice.

Popović je rekla da je nastava na Univerzitetu u Beogradu u ovoj školskoj godini imala najveći izazov do sada kada su „preko noći počeli da rade onlajn“ i navela da su „studenti sa entuzijazmom to prigrlili“. „Iako je bilo slabosti, verujem da Univerzitet zaslužuje pohvale za napor koji je učinjen“, istakla je ona i dodala da „veruje da će u semestrima koji dolaze mnogo više uložiti u ovaj vid nastave“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *