Otvoren centar Huaveja u Srbiji

Otvoren centar Huaveja u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, na otvaranju Centra za inovacije i digitalni razvoj kompanije Huavej (Huawei) u Beogradu, da je udeo informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u BDP zemlje na kraju prve polovine ove godine iznosio šest odsto, dok je taj procenat 2012. godine bio 2,4, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

„Sada je udeo IKT u BDP prestigao udeo čitavog građevinskog sektora, udeo saobraćaja, kao i turizma, i, ako ovako nastavimo, udeo IKT u ekonomskom rastu narednih godina prestići će udeo poljoprivrede, čime ćemo postići cilj“, rekla je Brnabić. Ona je podsetila na to da je kao prioritet svoje vlade postavila pokretanje digitalne transformacije zemlje kako bi srpska ekonomija postala zasnovana na inovacijama i kreativnosti.

„To doprinosi tome da se ekonomija mnogo brže razvija, ali i da zemlja bude otpornija na sve izazove i promene i da kvalitet života bude bolji, a prilike za mlade veće. Danas, na kraju mandata, mogu da kažem da smo mnogo postigli“, poručila je premijerka.

Brnabić je izrazila zahvalnost kineskim partnerima na otvaranju novog centra, jer će to, kako je naglasila, značajno pomoći daljoj digitalizaciji u Srbiji u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *