Discoveri, VarnerMedia pauziraju operacije u Rusiji

Discoveri, VarnerMedia pauziraju operacije u Rusiji

Discoveri i VarnerMedia prestaju sa radom u Rusiji usred tekućeg rata sa Ukrajinom, poslednjeg u nizu medijskih i zabavnih kompanija, zajedno sa maloprodajnim, tehnološkim i drugim preduzećima koja se povlače.

Kompanija je „odlučila da obustavi emitovanje svojih kanala i usluga u Rusiji“, saopštio je Diskaveri jutros. „Kompanija ne veruje da će ova akcija imati materijalni uticaj na njeno finansijsko stanje ili rezultate poslovanja.

U dopisu osoblju VarnerMedia u sredu, izvršni direktor Džejson Kilar rekao je da kompanija „pauzira sve nove poslove u Rusiji“.

„Ovo uključuje prestanak emitovanja naših kanala, zaustavljanje licenciranja svih novih sadržaja sa ruskim entitetima i pauziranje naših planiranih izdanja u bioskopima i igrama. Pomno pratimo ovu situaciju i buduće poslovne odluke će se donositi imajući u vidu taj kontekst.”

„Naše misli u ovom trenutku su sa narodom Ukrajine“, navodi se u dopisu.

(Dve kompanije su i dalje odvojene entitete, iako je glasanje akcionara Discoveri-ja zakazano za petak poslednji korak i prilično će učvrstiti njihovo spajanje, što će pokrenuti spinoff VarnerMedia od AT&T-a.)

Universal Music je takođe upravo objavio da je tamo prestao sa radom, zajedno sa Mekdonaldsom, Koka-Kolom i drugima. Amazon isključuje Amazon Prime u Rusiji i zaustavlja isporuke u tu zemlju.

Varner Bros, zajedno sa drugim holivudskim studijima, već je najavio planove za zaustavljanje novih izdanja u Rusiji.

Izveštaji kažu da CNN nije zatvorio svoj moskovski biro, ali da će prestati sa emitovanjem programa u Rusiji. Državni drakonski zakon o cenzuri učinio je izveštavanje veoma opasnim.