Barselona lako pobedila Real Madrid sa 3-1 i osvojila Superkup

Barselona lako pobedila Real Madrid sa 3-1 i osvojila Superkup

Barselona je postala šampion Superkupa Španije nakon što su golovi Gavija, Roberta Levandovskog i Pedrija doneli pobedu od 3-1 nad ljutim rivalom Real Madridom u Saudijskoj Arabiji u nedelju, preneo je Rojters.

Barselona je bila dominantna u svakom aspektu igre i iskoristila je tri greške Real Madrida za postizanje pogotka.

Poveli su u 33. minutu nakon što je defanzivac Reala Antonio Ruediger prošao preko svog prostora do Serhija Busketsa iz Barse, koji je započeo potez koji je završio tako što je Gavi bio sam u petercu i pogodio preciznim udarcem levom nogom.

Levandovski je povećao vođstvo 12 minuta kasnije u kontri kada je Frenkie de Jong pronašao Gavija, koji je ubacio iza linije odbrane Reala.

Projurio je kroz levi kanal pre nego što je to stavio na tanjir poljskom napadaču, koji je zakucao u zadnji deo prazne mreže.

Real Madrid, koji u prvom poluvremenu nije imao šut u gol, veći deo drugog proveo je u paničnom režimu, pokušavajući da izbegne veći poraz.

Ipak, još jednom skupa greška omogućila je Barseloni da postigne gol. Zamena Dani Cebalos je izgubio loptu na sredini terena, a Gavi je sprintao napred i centrirao za Pedrija da ispali poen-crni u praznu mrežu.

Karim Benzema je postigao utešni gol za Real u dodatom vremenu, pogodivši pri skoku nakon što je Mark-Andre ter Štegen odbio njegov prvi pokušaj.