Bajern je u krizi, ali uprava podržava trenera

Bajern je u krizi, ali uprava podržava trenera

Fudbaleri minhenskog Bajerna ne blistaju u poslednje vreme – gigant iz Minhena nije pobedio na prethodne četiri utakmice u Bundesligi, a u poslednjem kolu ih je u bavarskom derbiju savladao Augsburg. Ipak, zasad je posao glavnog trenera, koji ima Julijan Nagelsman – bezbedan.

Izvršni direktor kluba sa „Alijanc arene“ i legendarni golman Oliver Kan izrazio je nezadovoljstvo formom, ali je isto tako iskazao da veruje u aktuelni stručni štab.

*Igrači protiv Nagelsmana: Nikada ne preuzima odgovornost

„Ne razmišljamo o drugim trenerima u ovom trenutku, svi smo potpuno ubeđeni u to da Julijan dobro radi“, izjavio je 53-godišnji Oliver Kan, koji je među stativama u dresu Bajerna stajao od 1994. do 2008. godine.

U porazu od Augsburga 1:0 Bajern je prekinuo impresivan niz od 87 ligaških utakmica u kojima je postigao barem jedan gol.

„Očigledno je da smo svi nezadovoljni, da nismo dobro raspoloženi. Moramo da nađemo uzrok naših problema i počnemo nešto da preduzimamo već protiv Leverkuzena. Moramo da ih napadnemo punom snagom. Možda su neki počeli da razmišljaju da Bundesliga može da se osvoji sa pola snage, a to nije slučaj“, kazao je Kan.

Bajern je trenutnp peti na tabeli, a u narednom kolu će 30. septembra dočekati Bajer Leverkuzen.