Zelenski: Rusija gomila trupe za nove udare u Donbasu

Zelenski: Rusija gomila trupe za nove udare u Donbasu

Smanjenje aktivnosti ruskih trupa u Kijevskoj i Černigovskoj oblasti ne znači njihovo povlačenje; rezultat je rada ukrajinskih vojnika.

Ovo je rekao predsednik Vladimir Zelenski u svom video obraćanju, prenosi Ukrinform.

„U toku je pregovarački proces. Ali to su još reči. Za sada nema konkretnih reči. Postoje i druge reči o navodnom povlačenju ruskih trupa iz Kijeva i Černigova, o navodnom smanjenju aktivnosti okupatora na ovim prostorima. znajte da ovo nije povlačenje, već rezultat proterivanja, rezultat rada naših branilaca.Međutim, vidimo i da postoji gomilanje ruskih trupa za nove udare u Donbasu i mi se spremamo za to, “, rekao je Zelenski.

On je uverio da Ukrajina ne veruje ni u kakve „lepe verbalne konstrukcije“. Na ratištu je realna situacija, a sada je to najvažnije.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara najavio početak invazije na Ukrajinu u punom obimu. Ruske trupe granatiraju i uništavaju ključne infrastrukturne objekte, sprovode masovno granatiranje stambenih naselja ukrajinskih gradova i sela upotrebom artiljerije, višecevnih raketnih bacača i balističkih projektila.

U Ukrajini je uvedeno vojno stanje i objavljena opšta mobilizacija.

Sjedinjene Države, Evropska unija i druge zemlje uvode sankcije Rusiji kao agresoru čija međunarodna izolacija raste iz dana u dan.