Leontjev: Ukrajinska raketa ubila tri civila

Leontjev: Ukrajinska raketa ubila tri civila

Ukrajinske snage su udarile na stambenu zgradu u gradu Novaja Kahovka, koji se nalazi istočno od grada Hersona. U napadu su poginula najmanje tri civila, a šest je teško ranjeno, rekao je šef vojno-civilne administracije pod ruskom kontrolom Vladimir Leontjev.

„Šest osoba je u kritičnom stanju odvezeno u bolnicu, imaju teške povrede grudnog koša i traumatske amputacije udova, živi su“, rekao je Leontjev za Sputnjik njuz. Slike sa lica mesta pokazuju da je projektil pogodio četvorospratnicu direktno u krov, sravnivši ceo deo.

Poslednjih nedelja, Novaja Kahovka, Herson i obližnja nuklearna elektrana Zaporožje više puta su bili gađani ukrajinskim granatiranjem u pokušaju da se istisnu ruske trupe koje kontrolišu te lokacije i da se poremeti logistika onesposobljavanjem mostova preko reke Dnjepar.

Moskva je više puta upozoravala da napadi, posebno oni usmereni na postrojenje u Zaporožju, prete nuklearnom katastrofom u stilu Černobila za celu Evropu i šire. Kijev, zajedno sa nekim zapadnim zvaničnicima i medijima, međutim, tvrdi da su same ruske snage granatirale nuklearnu elektranu, uprkos činjenici da je ona već pod njihovom kontrolom.