Savet za nacionalnu bezbednost ukrajine: Rusija nudi stranim plaćenicima 300 dolara mesečno za učešće u ratu u Ukrajini

Savet za nacionalnu bezbednost ukrajine: Rusija nudi stranim plaćenicima 300 dolara mesečno za učešće u ratu u Ukrajini

Centar za suzbijanje dezinformacija pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine saopštio je da Rusija nudi „plemenitim“ vojnicima iz Sirije, Libije i Centralnoafričke Republike 300 dolara mesečno za učešće u ratu.

To navodi Telegram kanal te organizacije, prenosi Ukrinform.

Uprkos planovima ruskih generala, njihovoj vojsci ponestaje ljudstva. A da bi nekako popravila situaciju, Rusija je pribegla „triku” – odlučila je da u rat sa Ukrajinom uključi 16.000 boraca dobrovoljaca iz Sirije, Libije i Centralnoafričke Republike.

„Kako kažu, „plemeniti“ vojnici imaju „plemeniti“ cilj: učešće u „oslobodilačkom pokretu u Donbasu“. Cilj dobijanja nagrade od 300 dolara za mesec rata izgleda realnije, a još realnije je da je učešće u ratu, zapravo, jedina šansa za stanovništvo ovih „zemalja trećeg sveta“ da dođe u Evropu. Uostalom, kako je najavljeno, ako se predate, završićete u EU“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, u Centru su pojasnili da u stvarnosti nije sve tako jednostavno, jer da bi došli do Evrope, „borci dobrovoljci“ će prvo morati da prežive u Ukrajini.