Ukrajina: Na jugu eliminisano 80 ruskih vojnika

Ukrajina: Na jugu eliminisano 80 ruskih vojnika

Oružane snage Ukrajine su tokom proteklog dana eliminisale 80 ruskih vojnika, trajektni prelaz kod Nove Kahovke i tri ruska skladišta municije, izvodeći 350 vatrenih zadataka.

Kako je Operativna komanda „Jug” objavila na Fejsbuku, ukrajinska avijacija je izvela deset udara, dok su raketne i artiljerijske jedinice izvele više od 350 vatrenih zadataka na jugu. Oružane snage su napale ruske oblasti za gomilanje oružja i opreme u blizini Nove Kahovke i Pridniprovske, kao i skladišta municije oko i u gradu Hersonu.

„Neprijatelj je tokom proteklog dana izgubio 80 vojnika, osam tenkova, 17 oklopnih vozila, jednu haubicu Msta-B, jednu bespilotnu letelicu Orlan-10. Uništena su tri skladišta municije u Nikolajevskom, Hersonskom i Berislavskom okrugu. Još jedan trajektni prelaz na području Nove Kahovke je kritično oštećen bez mogućnosti dalje upotrebe“, navodi se u izveštaju.

Osim toga, Operativna komanda „Jug” je navela da 13 ratnih brodova manevriše u Crnom moru kod obale Krima, uključujući dva nosača raketa sa 16 krstarećih raketa „Kalibr” u pripravnosti.