Indijska grupa Tata u pregovorima o sklapanju iPhone-a

Indijska grupa Tata u pregovorima o sklapanju iPhone-a

NjU DELHI – Indijski konglomerat Tata Group pregovara sa tajvanskim dobavljačem Vistron Corp o osnivanju zajedničkog preduzeća za sklapanje Apple-ovih iPhone uređaja u Indiji, izvestio je u petak Blumberg njuz.

Taj poduhvat bi bio najnoviji prodor indijske grupe za proizvodnju soli u softver, jer koristi Vistronovu stručnost u razvoju proizvoda, lancu snabdevanja i sklapanju, dodao je Blumberg, pozivajući se na ljude koji poznaju ovu materiju.

Apple sa sedištem u Kupertinu u Kaliforniji se kladio na Indiju otkako je 2017. godine započeo sklapanje iPhone-a u zemlji preko Vistrona i kasnije sa Fokconnom, u skladu sa nastojanjem indijske vlade za lokalnu proizvodnju.

Nije odmah bilo jasno da li je Apple bio upoznat sa razgovorima, navodi se u izveštaju.

Plan bi mogao da dovede do toga da grupa Tata kupi udeo u operacijama Vistrona u Indiji ili da dve kompanije izgrade novu fabriku za sklapanje, ili da izvrše oba ta poteza, dodaje se u izveštaju.

Iako detalji ugovora nisu finalizovani, Tatas bi mogao da završi sa udelom u Vistronovom proizvodnom poslu osim pametnih telefona, rekao je Blumberg.

Apple, Tata Group i Vistron nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.