Brajan Volš osuđen zbog prevara sa umetninama

Brajan Volš osuđen zbog prevara sa umetninama

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge Ane, Amerikanke srpskog porekla, osuđen je na 37 meseci zatvora u drugom predmetu, koji se odnosi na prevare sa umetninama.

Četrdesetosmogodišnji Brajan Volš je 2021. godine priznao krivicu za prodaju dve falsifikovane slike Endija Vorhola u međunarodnoj šemi umetničkih prevara.

Sudija saveznog suda u Bostonu osudio je Volša na 37 meseci zatvora.

Brajan Volš, u drugom predmetu, zvanično je 18. januara prošle godine optužen za ubistvo svoje supruge Ane, Beograđanke koja je nestala u Masačusetsu. Tužioci ga terete da je raskomadao telo supruge i da ga se rešio, a u pritvoru je bez mogućnosti kaucije.

Volš je, navodno dan nakon njenog nestanka, izvršio brojne Gugl pretrage na aj-pedu svog sina koje su se bavile odbacivanjem tela.

Ana je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom „Logan“ i odatle otputuje u Vašington zbog posla. 

Policija je tragala za njom više od nedelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine. 

Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države.

Sa Brajanom je imala troje dece od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.