Bajden kaže da ga nije briga da li Putin na njegovu primedbu gleda kao na eskalaciju

Bajden kaže da ga nije briga da li Putin na njegovu primedbu gleda kao na eskalaciju

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da ga ne zanima šta Vladimir Putin misli o njegovom komentaru da ne bi trebalo da bude na vlasti u Rusiji.

„Nije me briga šta on misli. Uradiće ono što će da uradi“, rekao je Bajden na pitanje novinara da li je zabrinut da bi Putin tu primedbu shvatio kao eskalirajuću.

Bajden je rekao da je skeptičan da bi Putina mogao pokolebati bilo koji spoljni događaj, uključujući njegovu primedbu.

„S obzirom na njegovo nedavno ponašanje, ljudi bi trebalo da shvate da će uraditi ono što misli da treba da uradi, tačka“, rekao je Bajden u Beloj kući. „Na njega niko drugi ne utiče, uključujući, nažalost, njegove savetnike. Ovo je tip koji ide u ritam sopstvenog bubnjara. A ideja da će uraditi nešto nečuveno jer sam ga zvao za ono što je bio i šta on to radi, mislim da jednostavno nije racionalno.“

Bajden se osvrnuo i na tumačenje njegovog komentara da Putin „ne može da ostane na vlasti“ i pojasnio da je tada svoje reči uputio narodu rusije.

„Razgovarao sam sa ruskim narodom“, rekao je Bajden, „poslednji deo govora je bio razgovor sa ruskim narodom. Saopštavao sam ovo ne samo ruskom narodu već i celom svetu. Ovo je samo konstatacija jednostavne činjenice da je ovakvo ponašanje potpuno neprihvatljivo. Potpuno neprihvatljivo. A način da se izborimo sa tim je da ojačamo i zadržimo NATO potpuno ujedinjen i pomognemo Ukrajini gde god možemo.“