Bajden traži podršku sindikata usred pritiska unutar stranke za reizbor

Bajden traži podršku sindikata usred pritiska unutar stranke za reizbor

Predsednik Džo Bajden je pod pritiskom unutar sopstvene stranke da potvrdi svoju kandidaturu za reizbor, a sada se oslanja na podršku sindikata kako bi ojačao svoju poziciju. Ovaj 81-godišnji demokrata planira sastanak sa izvršnim savetom AFL-CIO, najveće američke federacije sindikata, kako bi razgovarao o svojoj političkoj budućnosti.

Bajden se suočava sa sumnjama u svoju sposobnost nakon nedavnih debata, a njegovo prisustvo na ovom sastanku postaje sve važnije. Njegovi loši performansi u debati protiv Donalda Trampa doveli su do zabrinutosti među demokratama uoči predstojećih izbora. Istovremeno, dok se sastaje sa liderima sindikata, Bajden vodi geopolitičke razgovore na samitu NATO-a u Vašingtonu.

Sastanak između Bajdena i lidera sindikata smatra se ključnim trenutkom za predsednika, s obzirom na to da se nastoji učvrstiti podrška među radničkim grupama. Bajden se već susreo sa mnogim sindikalnim liderima, a sada se očekuje da će izneti svoje planove za budućnost pred ovom važnom grupom.

Sindikati su dosad podržavali administraciju Bajdena, iako su postojale sumnje u vezi sa njegovom kandidaturom. Nakon nedavnih debata, neki lideri sindikata su bili diplomatski u svojoj podršci, ostavljajući mogućnost za promene u slučaju da se situacija promeni.

Bajden je u svom mandatu pokazao podršku sindikatima, ističući njihovu ulogu u izgradnji srednje klase. Njegovi potezi, poput podrške štrajkovima i zauzimanja za radnička prava, dodatno su ojačali njegovu vezu sa sindikalnim radnicima.

Sada se sastanak sa liderima sindikata pretvara u test strategije sindikalnog pokreta kako bi se istakla Bajdenova politička agenda i ojačala podrška među radničkim grupama. Bajden se oslanja na podršku sindikata kako bi se suprotstavio sumnjama u njegovu kandidaturu.