Lu Dort ključan za odbranu Oklahome timom Luke Dončića

Lu Dort ključan za odbranu Oklahome timom Luke Dončića

Dok su Oklahoma Siti Tanderi pripremali za susret sa Dalas Maveriksima u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, trener Mark Dejno suočio se sa pitanjem kako će se njegov tim nositi sa fizičkim stilom Luke Dončića.

Daigneault je šaljivo odgovorio da mu je potreban samo odbrambeni igrač Lu Dort da se pojavi na vreme za utakmicu. Dort, međutim, nije samo stigao na vreme – već je bio ključni igrač u odbrani koja je držala Dončića, vodećeg igrača lige u regularnoj sezoni, na samo 19 poena pri šutu 6 prema 19 u pobedi Oklahome nad Dalasom rezultatom 117-95.

Iako se Dončić oporavljao od povrede kolena, to nije umanjilo Dortovu efikasnost u odbrani. Međutim, to ne znači da Oklahoma Siti može da se opusti – Kajri Irving je u potpunosti sposoban da nadoknadi Dončićev izostanak. Daigneault je izrazio spremnost da se prilagodi ako Irving preuzme veći deo ofanzivnog opterećenja.

Irving, koji je osvojio šampionski prsten sa Klivlendom 2016. godine, nije bio previše zabrinut zbog prvog poraza. Očekuje se da će se u drugoj utakmici u četvrtak u Oklahoma Sitiju suočiti sa odlučnijim pristupom.

Očekuje se da će druga utakmica biti izazovna za oba tima, s obzirom na agresivan i samouveren pristup Dalasovih igrača. Daigneault ističe da će biti ključno da Tanderi dostignu taj nivo energije i spremnosti.

U međuvremenu, u drugoj polufinalnoj utakmici Istočne konferencije, Boston Seltiksi su nadmašili Klivlend rezultatom 120-95, uprkos slabijem nastupu Džejsona Tejtuma. Njegovi saigrači, poput Džejlena Brauna i Derika Vajta, preuzeli su odgovornost i doprineli pobedi Seltiksa.

Tejtum je istakao dubinu tima kao ključni faktor koji omogućava Seltiksima da pobede na različite načine čak i kada njegovi individualni nastupi nisu na najvišem nivou.