Mešovit kraj na Volstritu dok investitori ocenjuju rezultate kompanija

Mešovit kraj na Volstritu dok investitori ocenjuju rezultate kompanija

Akcije su doživele mešoviti kraj dok su investitori pažljivo procenjivali rezultate kompanija i kretanja na tržištu obveznica. S&P 500 zatvorio je gotovo nepromenjen, nakon što je prethodnog dana zabeležio manji dobitak koji je sledio trodnevni pobednički niz. Dov Jones Industrial Average zabeležio je rast od 0,4%, dok je Nasdak kompozitni indeks pao za 0,2%.

Uber Technologies zabeležio je pad nakon što je objavio lošije rezultate u poslednjem kvartalu u poređenju sa očekivanjima analitičara. Takođe, Shopify je beležio pad nakon što je dao prognozu o usporavanju rasta prihoda. S druge strane, Lift i Arista Networks ostvarili su veći prihod nakon što su nadmašili očekivanja za profit i prihod.

Osim toga, prinosi na trezorske obveznice porasli su na tržištu obveznica, što je izazvalo dodatnu pažnju investitora i podstaklo neizvesnost u vezi sa daljim kretanjem tržišta.

Dok su neke kompanije izveštavale o jačanju rezultata, drugi su suočeni sa izazovima i nesigurnostima na tržištu. Ovaj mešoviti kraj na Volstritu odražava kompleksnost trenutne situacije na tržištu, dok investitori nastavljaju da ocenjuju različite faktore i uslove koji utiču na njihove investicione odluke.