Zvezda gostuje Realu u meču bez rezultatskog značaja

Zvezda gostuje Realu u meču bez rezultatskog značaja

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Real Madridu u meču 32. kola Evrolige. Utakmica je na programu od 20.30.

Povratak Miloša Teodosića u tim i pobeda protiv Virtusa u prethodnom kolu Evrolige trebalo je da budu dobra uvertira pred teške mečeve koji Zvezdu očekuju u završnici elitnog evropskog takmičenja, ali i poslednjih nekoliko kola Jadranske lige.

Međutim, usledio je neočekivan poraz od Mege, nakon čega je stigla i informacija da Miloš Teodosić neće putovati sa ekipom u Madrid. Dovoljno za otrežnjenje i nove glavobolje Janisa Sferopulosa.

Protiv Virtusa se još jednom pokazalo koliko igra crveno-belih u napadu zavisi od nekadašnjeg srpskog reprezentativca, koji uprkos poznim igračkim godinama pokazuje da je još uvek kadar za igru na vrhunskom nivou.

Njegovo odsustvo samo po sebi predstavljaće veliki problem za Zvezdu, a izostanak Jaga dos Santosa i Nikole Topića zbog povreda znači da će srpski predstavnik u špansku prestonicu otputovati bez klasičnog plejmejkera.

Pokazala je Zvezda više puta tokom sezone da se muči sa organizacijom igre kada Teodosić nije na terenu, što je za posledicu imalo veliki broj pokušaja za tri poena iz neizgrađenih pozicija.

Stoga će gostovanje Realu predstavljati još veći izazov za Sferopulosa, iako će meč biti lišen bilo kakvog takmičarskog značaja.

Iako je matematika bila uz Zvezdu u prethodnim evroligaškim mečevima, bilo je jasno da će crveno-beli svu pažnju usmeriti na ABA ligu i uigravanje za plej-of regionalnog takmičenja.

Trijumf protiv ekipe iz Bolonje prekinuo je Zvezdinu seriju od pet uzastopnih poraza u Evroligi i pokazao želju da se sezona završi na što bolji način. naročito imajući u vidu nerešeno pitanje licence za sezone koje dolaze.

Tako su i tokom nekih izgubljenih utakmica, naročito protiv Žalgirisa i Makabija, igrači Zvezde pokazali da poseduju kvalitet, ali i da im koncentracija nakon duge sezone nije na najvišem mogućem nivou.

Povrede su takođe značajno uticale na slabe rezultate, te će jedan od ciljeva u poslednja tri meča svakako biti da se izbegnu novi pehovi i nosici igre dodatno odmore.

Većina tereta u organizaciji igre spašće na leđa Adama Hange koji je igrao poprilično promenljivo u prethodnom periodu, ali je na poslednjih nekoliko mečeva pokazao da se polako vraća u prepoznatljivu formu. Hanga je pred put u Madrid, gde je igrao dve godine pre dolaska u Zvezdu, rekao da ekipu očekuje težak meč, ali da će se on i njegovi saigrači boriti za svaku loptu.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos izjavio je da će njegova ekipa morati da odigra odličnu odbranu ukoliko želi da se nada pobedi protiv prvoplasirane ekipe na tabeli.