Zlatko Dalić potpisao novi ugovor, ostaje selektor Hrvatske do 2026. godine

Zlatko Dalić potpisao novi ugovor, ostaje selektor Hrvatske do 2026. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, potpisao je novi ugovor i ostaće na mestu selektora Hrvatske do kraja Mundijala 2026. godine, saopštio je tamošnji savez na zvaničnom sajtu.

Dalić je na klupu Hrvatske došao 2017. godine i od tada sa reprezentacijom osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine i treće mesto na Svetskom prvenstvu 2022. godine.

„Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a pritom je na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspešniji selektor. Zato mi je posebno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvežiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata“, izjavio je predsednik FS Hrvatske Marijan Kustić.

Hrvatski stručnjak istakao je da je njegov posao najveća čast i zadovoljstvo koje trener može da ima.