Minesota Timbervulvsi ostvarili izvanredan start u plej-ofu NBA lige

Minesota Timbervulvsi ostvarili izvanredan start u plej-ofu NBA lige

Minesota Timbervulvsi su postali senzacija plej-ofa NBA lige, osvajajući prve šest utakmica sa impresivnom odbranom, izvanrednim performansama superzvezde Entonija Edvardsa i dubokom klupom koja je podstakla njihov nemilosrdan pristup.

Nakon preuzimanja prve dve utakmice svoje polufinalne serije Zapadne konferencije u Denveru, Timbervulvsi sada imaju priliku da zaigraju pred svojim navijačima u Target Centru. Treća utakmica je zakazana za petak uveče, što će samo dodatno pojačati atmosferu u areni koja je bila lišena plej-of uspeha duže vreme.

„Navijači su bili sjajni cele godine“, izjavio je Karl-Entoni Tauns posle treninga u četvrtak. „Rekao sam to ranije: ovo mesto skače kao da se Princ vratio.“

Timbervulvsi su bili van svog doma, Target Centra, od 23. aprila, ali su se udružili sa 11 barova u centru grada kako bi organizovali gledanje utakmica. Cene karata na sekundarnom tržištu su se kretale od 250 dolara za pojedinačna sedišta u blizini terena, što pokazuje ogromno interesovanje publike.

Ovo je iznenađujući uspeh za franšizu koja nikada nije osvojila NBA titulu i koja je prošla prvo kolo samo jednom u 34 sezona pre ove. Trener Kris Finč naglasio je da je grad pun uzbuđenja zbog uspeha tima, ističući da je Timbervulvsi lako navijačima zbog svoje hrabre i kolektivne igre.

Nagetsi, s druge strane, suočavaju se sa teškom situacijom, nakon što su izgubili prve dve utakmice kod kuće. Međutim, i pored toga, igrači poput Džamala Mareja zadržavaju pozitivan stav i veruju da mogu napraviti povratak.

U drugoj utakmici u Njujorku, Niksi su uspeli da steknu vođstvo od 2-0 nad Pejsersima, dok je trener Rik Karlajl izrazio nezadovoljstvo suđenjem. Međutim, ekipa ostaje fokusirana na pobedu i popravljanje igre za naredne utakmice.

Atmosfera u Target Centru je na vrhuncu, a Timbervulvsi su odlučni da nastave svoj impresivan niz i ostvare dubok prodor u plej-ofu. Svi oči su uprte u ovaj mladi tim dok nastavljaju da iznenađuju košarkaški svet svojim performansama i upornošću.