Vinisijus Junior heroj Reala Madrida u remiju 2-2 protiv minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona

Vinisijus Junior heroj Reala Madrida u remiju 2-2 protiv minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona

Vinisijus Junior se istakao kao heroj za Real Madrid postigavši oba gola u remiju 2-2 protiv minhenskog Bajerna u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona u utorak.

Iako je Bajern dominirao tokom većeg dela utakmice, Madrid je uspeo da se održi, ostavljajući nerešen ishod koji i dalje ostavlja vrata otvorena pred revanš u Madridu 8. maja.

Vinisijus je bio ključna figura u ovoj utakmici, ističući se iznad ostalih igrača poput Harija Kejna i Džuda Belingema. Brazilski napadač je prvo otvorio gol u 24. minutu, a potom izjednačio rezultat sa sigurno izvedenim penalom u 83. minutu, nakon što su Leroj Sane i Kejn doneli vođstvo Bajernu.

Kejnov gol, takođe iz penala, bio je njegov 43. gol za Bajern u 43. utakmici ove sezone, što je impresivno dostignuće za engleskog napadača.

Pobednik ovog dvomeča će se susresti sa pobednikom duela između Borusije Dortmunda i Pari Sen Žermena u finalu, koje će se održati u Londonu 1. juna.

Utakmica je započela dominacijom Bajerna, ali je Real Madrid uspeo da se vrati u igru, posebno zahvaljujući Vinisijusu Junioru koji je bio ključni igrač za goste.