Mančester junajted najavljuje promene u izvršnoj strukturi dok se oblikuje nova era pod suvlasnikom Retklifom

Mančester junajted najavljuje promene u izvršnoj strukturi dok se oblikuje nova era pod suvlasnikom Retklifom

Mančester junajted je u utorak najavio dalje promene u svojoj izvršnoj strukturi, dok se klub prilagođava novoj eri pod suvlasnikom Džimom Retklifom.

Privremeni izvršni direktor Patrik Stjuart i finansijski direktor Klif Beti povući će se na kraju sezone uz obostranu saglasnost, saopštio je klub.

Žan-Klod Blan, izvršni direktor INEOS Sporta, preuzeće funkciju izvršnog direktora do dolaska bivšeg izvršnog direktora Mančester sitija Omara Berrade, koji će preuzeti tu ulogu 13. jula.

Ova nova reorganizacija dolazi nakon što je Džim Retklif, jedan od najbogatijih ljudi u Britaniji, kupio 25% udela u Junajtedu u februaru, a njegova investicija već je dovela do niza značajnih promena u klubu.

„Želeo bih da se lično zahvalim i Patriku i Klifu na njihovoj podršci u upoznavanju kluba i na njihovoj odluci da nastavimo dalje dok oblikujemo novi menadžerski tim“, rekao je Retklif.

Ranije promene uključivale su ostavku bivšeg izvršnog direktora Ričarda Arnolda u novembru, kao i odlazak fudbalskog direktora Džona Marta ranije ovog meseca.

Retklifova investicija, koja će na kraju iznositi 27,7% udela, dovela je do toga da preuzme kontrolu nad fudbalskim operacijama Junajteda, a nova imenovanja uključuju Beradu kao budućeg izvršnog direktora i Jasona Vilcoka kao tehničkog direktora.