Vaterpolisti Srbije peti na svetu

Vaterpolisti Srbije peti na svetu

Vaterpolisti Srbije uspeli su posle bolje igre tokom čitavog meča da savladaju SAD sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3), uspeli su da osvoje peto mesto na Svetskom prvenstvu.

Golove za Srbiju, postigli su: Strahinja Rašović četiri, Marko Radulović i Dušan Mandić i Sava Ranđelović po dva, Nikola Jakšić, Radomir Drašović i Đorđe Lazić po jedan. Golove za SAD, postigli su: Aleksander Boven tri, Maksvel Irving i Benjamin Halok po dva, Hejns Djub, Čejs Dud i Bendžamin Stivenson po jedan.

Prva deonica je donela atraktivan vaterpolo, ali bez jakih odbrana. Na semaforu je posle ovog perioda igre, pisalo 3:3. Golove za Srbiju, postigli su Viktor Rašović, Marko Radulović i Nikola Jakšić. Sa druge strane, mrežu Srbije, pogađali su Benjamin Halok, Hejns Djub i Maksvel Irving.

U režiji Strahinje Rašovića, Save Ranđelovića i Dušana Mandića, Srbija je uz mnogo agresivniju odbranu, pobegla na 6:3. Dejan Udovičić selektor SAD je bio primoran da zatraži minut odmora. Maksvel Irving je smanjio na 4:6, ali je već u sledećem napadu, Strahinja Rašović pogodio za 7:4, odmah za njim i Dušan Mandić za 8:4. Amerikanci se nisu predavali, pa su preko Čejsa Duda i Bendžamina Stivensona stigli do 6:8.

Tokom trećeg kvartala, Srbija je ponovo pobegla na plus četiri – 10:6. Strelci su bili Strahinja Rašović i Nikola Radulović. Aleksander Boven je vratio nadu Amerima, ali je brzo ugasio Đorđe Lazić. Srbija je uoči poslednje deonice vodila sa 11:7 i bilo je jasno da sigurnim zaveslajima ide ka pobedi, ka petom mestu.

U borbi za bronzanu medalju, Grčka je pobedila Hrvatsku sa 9:7, dok je u meču za sedmo mesto, Mađarska bila bolja od Crne Gore sa 8:6. U velikom finalu, za zlato, boriće se Italija i Španija.