Srbija protiv Rosijeve Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i za prvo mesto u grupi

Srbija protiv Rosijeve Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i za prvo mesto u grupi

Fudbaleri Srbije igraće protiv Mađarske utakmicu petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bilans reprezentacija u poslednjih pet utakmica je isti, po četiri trijumfa i po jedan remi imaju obe selekcije, što predstavlja uvertiru za neizvestan duel, a ujedno i borbu za prvo mesto u Grupi G.

Srbija je pobedama protiv Litvanije i Crne Gore započela kvalifikacioni ciklus takmičenja za Evropsko prvenstvo, a zatim je u Razgradu remizirala sa Bugarskom. Mađarska je trijumfovala nad Bugarskom i Litvanijom i odigrala nerešen meč protiv Crne Gore.

Duel Srbije i Mađarske biće ujednačen s velikim brojem uigranih akcija na obe strane, a biće obeležen velikom borbom, zbog toga što pobeda donosi prvo mesto u Grupi G. Podsećanja radi, plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće dve prvoplasirane selekcije.

Mađarska u dosadašnjem delu kvalifikacija nije primila gol, a postigli su pet, sličan je odnos datih i primljenih golova i u slučaju Srbije, s tim što su „orlovi“ primili jedan, a postigli isti broj pogodaka kao i predstojeći rival.

Utakmica se igra od 20 sati i 45 minuta.