Sinner uspeva da savlada Alkaraza u trileru četvrte runde

Sinner uspeva da savlada Alkaraza u trileru četvrte runde

LONDON, 3. jula – Italijan Janik Siner uživao je u danu za pamćenje na svom debiju na centralnom terenu, pošto je pobedio petog nosioca Karlosa Alkaraza pobedom 6-1 6-4 6-7(8) 6-3 u borbi mladih igrača koji su prvi put stigli do četvrtfinala Vimbldona.

Na dan kada je najpoznatija pozornica Vimbldona proslavila svoju stogodišnjicu, dvojica najmlađih igrača koja su ostala u muškom žrebu dala su uvid u budućnost uz zapanjujuće snimke koji su im doneli ovacije 15.000 navijača koji su uzvikivali.

Međutim, tokom prva dva seta bilo je malo naznaka očaravajuće drame koja će se na kraju odvijati na Centralnom terenu.

Španac Alkaraz sa visokim rejtingom, koji je ove godine osvojio četiri titule na Turu, bio je uvučen u vrtlog Sinnera pošto je izgubio sedam gemova zaredom od 1-1 u prvom setu.

19-godišnji Španac se oporavio od tog neuspeha i uskratio Sinneru dve meč lopte u taj-brejku trećeg seta, pre nego što su još tri počele da mole, a Alkaraz je servirao pri 5-2 u četvrtom.

Ali Siner je izdržao navalu pobednika da bi konačno izborio mesto u poslednjoj osmini u svom šestom pokušaju kada je Alkaraz ubacio forhend u mrežu.

Deseti nosilac će se sledeće suočiti sa šestostrukim šampionom Novakom Đokovićem ili holandskim vajld kartom Timom van Rajthovenom.