Siner nastavio trijumfalni niz i obezbedio polufinale Monte Karla

Siner nastavio trijumfalni niz i obezbedio polufinale Monte Karla

Italijanski teniser Janik Siner savladao je Danca Holgera Runea 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3 i plasirao se u polufinale Monte Karla.

Siner je upisao 25. pobedu u dosadašnjem delu sezone, Italijan je za dva sata i 40 minuta pobedio Runea.

Siner je u petom gemu prvog seta oduzeo servis Runeu – 3:2, kasnije je potvrdio brejk i rutinski stigao do prednosti u setovima.

Drugi set je bio dosta zanimljiviji od prvog, barem kada je reč o završnici u kojoj danski teniser je imao „sukob“ sa publikom.

Runeu se nije svidelo kako se publika ponašala, jer su mu zviždali prilikom sudijske opomene. Pri vođstvu Sinera 30:0, Rune je dobio opomenu zato što je prekoračio vreme između kraja poena i servisa. Potom se Danac okrenuo ka publici i gestikulirao rukom da su navijači na tribinama u Monte Karlu bučni.

Rune je maniru Novaka Đokovića najpre ušao u obračun sa navijačima i potom zaigrao sjajan tenis. Spasao je tri brejk lopte u 11. gemu i uspeo na kraju da dođe do prednosti – 6:5. Drugi set je okončan posle taj-brejka u kome je Danac spasao dve meč lopte. Maestralni Rune je preokrenuo sve u svoju korist i izjednačio rezultat u setovima – 1:1. 

U taj-brejku se dogodio još jedan kontroverzan trenutak u šestom poenu. Sudija je proverio trag lopte i dodelio poen Sineru, ali je hokaj sistem pokazao da je lopta bila van terena, te je rezultat bio 3:3, umesto 4:2 za Runea.

Siner je u odlučujućem setu napravio brejk u osmom gemu za prednost 5:3. Smirenom i koncentrisanom igrom Italijan je ponovio uspeh iz prošle godine.

Ove sezone Siner će pokušati da osvoji prvi trofej na šljaci nakon trijumfa na turniru u Umagu 2022. godine. Protivnik za finale turnira biće mu Stefanos Cicipas, dvostruki šampion Monte Karla, koji je savladao Karena Hačanova u četvrtfinalu tunira u Kneževini Monako.

Pobedom nad Runeom, Siner se revanširao za prošlogodišnji poraz u Monte Karlu, ali je i obezbedio drugu poziciju naredne nedelje na ATP listi.