Rekordna Ol-star utakmica NBA lige: Istok pobeđuje Zapad u spektaklu poena

Rekordna Ol-star utakmica NBA lige: Istok pobeđuje Zapad u spektaklu poena

NBA liga je doživela istorijski trenutak u nedelju veče tokom Ol-star utakmice kada je Istok nadmašio Zapad sa rekordnim rezultatom od 211-186, dajući najviše poena u 73-godišnjoj istoriji ovog takmičenja. Ovaj spektakularni skor nadmašuje prethodni rekord od 196 poena na strani Zapada 2016. godine.

Istoku je pomogla impresivna trojka od strane MVP-a Ol-star utakmice, Dejmijana Lilarda, koji je postigao ukupno 39 poena, dok su Džejlen Braun i Tajriz Haliburton doprineli sa 36 odnosno 32 poena.

Zapad se takođe istakao u napadu, sa Karl-Entonijem Taunsom koji je postigao neverovatnih 50 poena za samo 28 minuta igre, dok je Shai Gilgeous-Alekander doprineo sa 31 poenom.

Utakmica je bila puna vrhunskih trenutaka, uključujući Lilardov impresivni šut iz poluprostora i pokušaj Luka Dončića sa oko 70 stopa udaljenosti. Karl-Entoni Tauns je takođe oduševio publiku bacivši uličicu na Stivena Karija.

Iako je ofanziva bila u prvom planu, odbrana je često bila zanemarena, čineći ovu utakmicu nezaboravnom po broju poena i spektakularnim potezima.

Nedavno kritikovana Ol-star utakmica, koja je prošle sezone završila rezultatom 184-175, doživela je očigledan preokret, pokazujući posvećenost igrača da pokažu konkurentnost i kvalitet igre.

Komesar NBA lige, Adam Silver, izrazio je zadovoljstvo zbog konkurentnije utakmice nakon prošlogodišnje kritike, dok je legenda NBA lige, Leri Bird, naglasio važnost takmičarskog duha i ozbiljnosti u Ol-star utakmici.

74. NBA Ol-star utakmica zakazana je za 16. februar 2025. u Čejs centru u San Francisku, domu Golden Stejt Voriorsa, obećavajući još jedan uzbudljiv spektakl za ljubitelje košarke širom sveta.