FIFA: Prodato preko milion ulaznica za Svetsko prvenstvo za žene

FIFA: Prodato preko milion ulaznica za Svetsko prvenstvo za žene

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu je na putu da postane najposećeniji samostalni ženski sportski događaj ikada sa više od milion prodatih ulaznica, saopštila je FIFA u četvrtak, piše Rojters.

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da je za deveto izdanje Svetskog prvenstva za žene, koje počinje 20. jula, prodato 1.032.884 ulaznica, što je više od prethodnog turnira u Francuskoj 2019.

„Budućnost su žene, hvala navijačima što podržavaju ono što će biti najveće FIFA Svetsko prvenstvo za žene ikada!“, naveo je Infantino u saopštenju.

„Zamah raste u zemljama domaćinima i širom sveta, i radujem se što ću vas videti tamo kako biste bili svedok kako zvezde ženskog fudbala sijaju na svetskoj sceni.

FIFA je već objavila da će se uvodna utakmica Australije protiv Irske promeniti na stadion Australije sa 83.500 kapaciteta, najveći stadion na turniru, zbog velike potražnje javnosti za ulaznicama.

Ovo će omogućiti do 100.000 navijača da prisustvuje uvodnim utakmicama Svetskog prvenstva, a utakmica između sudomaćina Novog Zelanda i Norveške biće održana nekoliko sati pre toga u Oklandu.