Pešić: Igramo protiv Kanade, najbolje ekipe na prvenstvu

Pešić: Igramo protiv Kanade, najbolje ekipe na prvenstvu

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da je protivnik reprezentacije u polufinalu Kanada, najbolja ekipa na turniru i da će njegova selekcija po svaku cenu pokušati da zaustavi njihove kontranapade.

Srbija i Kanada u petak od 10.45 igraju prvi polufinalni duel Mundobasketa, a Pešić ističe da je baš ova selekcija najkvalitetnija ekipa na turniru.

„Nemačka jeste ekipa koja je jedina bez poraza, ali je za mene Kanada kompletan paket i najbolja ekipa. Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj u načinu kako igraju. Igraju mnogo drugačije u odnosu na Sjedinjene Američke Države. Igru su prilagodili Fiba pravilima bolje nego Amerikanci. Za razliku od nekih ekipa koje imaju individualni kvalitet, oni igraju odbranu. To otežava i pripremu utakmice“, kazao je Pešić.

Selektor Srbije ističe da će reprezentacija pokušati da saseče napade rivala.

„Sutra moramo da se borimo svim silama da im oduzmemo najjače oružje, a to je taj kontranapad i igra jedan na jedan, gde su individualno mnogo jaki i atletski sposobni. Igraćemo po mom mišljenju sa najboljom ekipom“, naveo je Pešić u izlaganju pred polufinalni meč protiv Kanade, koji je na programu sutra u petak u 10.45 sati.

Posle meča sa Litvanijom, prvi put od početka Mundobasketa „orlovi“ su imali dva dana pauze uoči novog meča.

„Prijao je odmor, odmor uvek prija ako znate kako da ga iskoristite. A da li smo spremni za sutrašnji meč, videćemo sutra. Malo smo se mentalno i fizički odmorili. Uvek ima neka povredica ali to nisu povrede koje izbacuju igrača da ne igra. Svi smo spremni i raspoloženi. Presija nije dobra, ali ako je tenzija prisutna u rukama, nogama i glavi ona povećava bolju koncentraciju u igri, ali i odgovornost. Tenzija je za mene jedna pozitivna stvar. Onda si spreman i zategnut“, rekao je selektor.

Kanađani su u četvrtfinalu izbacili Sloveniju, a Pešić ističe da kanadski tim ima mnogo kvaliteta.