Pavljučenkova i Hačanov plasirali su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske

Pavljučenkova i Hačanov plasirali su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske

Anastasija Pavljučenkova je duboko kopala da se vrati u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, prvi put od svog drugog mesta pre dve godine, dok se drugi Rus Karen Hačanov takođe probijao u svetlu nedelju na Rolanu. Garros.

Pavljučenkova, koja je poražena u finalu 2021. od Čehinje Barbore Krejčikove, preskočila je prošlogodišnje izdanje, kao i drugu polovinu sezone kako bi izlečila problem sa kolenom i ušla je u meč posle tri seta u poslednja dva meča.

Ponovo ju je testirala 28. nosilac Elise Mertens, ali se oporavila iz seta i brejka i zabeležila pobedu od 3-6 7-6(3) 6-3 za nešto više od tri sata.

Pavljučenkova, koja je pala na 333. mesto na svetu nakon što je prošle godine bila primorana da potpuno prestane da igra, najniže je rangirana četvrtfinalista Otvorenog prvenstva Francuske u Otvorenoj eri.

Hačanov, 11. nosilac, takođe je pokazao dosta odlučnosti jer se borio protiv Italijana Lorenca Sonjega 1-6 6-4 7-6(7) 6-1 i po drugi put stigao u osminu finala.

„Posle prvog seta i po razmišljao sam šta ja radim ovde, udarao je svuda pa sam odlučio da sve što mogu da uradim je da se borim“, rekao je Hačanov, koji je u svom poslednjem meču stigao do polufinala. dva grend slema u Njujorku i Melburnu.

Bilo je dramatičnih scena na terenu 14 dok su Miju Kato i Aldila Sutjiadi diskvalifikovane iz meča trećeg kola u ženskom dublu nakon što je Kato udario loptu niz teren između poena i udario devojku sa loptom da bi je ostavila da jeca.

Kato je prvobitno bio opomenut od strane sudije Aleksandra Jugea, ali su mu Čehinja Marie Bouzkova i Španka Sara Soribes Tormo, koje su u trenutku incidenta vodile sa 7-6(1) 1-3, istakle da je devojčica s loptom plakala.

„Ne, ne, da vam objasnim. Ona (Kato) nije to uradila namerno, ona (devojka sa loptom) se nije povredila“, rekao je Juge.

„Ona (Kato) nije to uradila namerno? Ona plače“, rekao je Soribes Tormo, pokazujući na devojku sa loptom.

I ona ima krv“, dodala je Bouzkova.

Nakon što je razgovarao sa devojkom, sudija se vratio u svoju stolicu i najavio kraj meča diskvalifikacijom Katoa i Sutjiadija da bi izazvao zvižduke iz publike.

Naši standardi: principi poverenja Thomson Reuters.

Japanka Miju Kato i Indonežanka Aldila Sutjiadi diskvalifikovane su sa Otvorenog prvenstva Francuske nakon što je Kato udario loptu niz teren između poena, pogodivši devojku sa loptom, tokom njihovog meča trećeg kola ženskog dubla u nedelju.