Partizan na Banovom brdu protiv Čukaričkog

Partizan na Banovom brdu protiv Čukaričkog

Fudbaleri Čukaričkog dočekuju igrače Partizana na Banovom brdu u meču 36. kola Superlige Srbije. Duel je na programu od 18.30.

Do kraja prvenstva Srbije u fudbalu ostala su još dva kola, a Čukarički i Partizan se grčevito bore za pozicije koje bi im donele evropski izlet.

Fudbalere Čukaričkog samo pobeda protiv Partizna ostavlja u igri za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. S druge strane pred crno-belima je jedna od dve odlučujuće utakmice u borbi za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Loša tradicija, odnosno statistika je pred igračima Partizana, a to može biti i motiv za pozitivan rezultat, jer ga na Banovom brdu nisu ostvarili tri godine, a na poslednja tri meča upisali su isti broj poraza.

Partizan je u duelu protiv Mladosti prekinuo niz od šest utakmica bez pobede. Trener Partizana Albert Nađ je na konferenciji istakao da je imao razgovor sa igračima posle trijumfa nad Lučancima i dodao da igrači treba da veruju u sebe.

„Postoji jedna psihološka barijera. Igrači su profesionalci, trebalo bi da veruju u sebe, verujemo u njih. Nadam se da će izaći na teren protiv Čukaričkog kao protiv Napretka. Probaćemo da nametnemo svoj ritam, ali moramo i da obratimo pažnju na tranziciju Čukaričkog“, naveo je trener Partizana.

Crno-beli su poslednji put pobedili Čukarički na Banovom brdu 9. maja 2021. godine.

Valja istaći i podatak da je Albert Nađ u sezoni 2008/09. nosio dres Čukaričkog. Odigrao je 33 utakmice i postigao gol, a na kraju šampionata 2009. je završio igračku karijeru.

Trener fudbalera Čukaričkog Goran Stanić izjavio je da očekuje drugačiju utakmicu protiv Partizana u odnosu na susret od pre mesec dana u kojem njegov tim pobedio crno-bele rezultatom 3:2.

„Ne verujem da ćemo odigrati istu utakmicu kao što je to bio slučaj pre mesec dana. Uostalom, svaki meč je priča za sebe, tako će biti i ovog puta. Svakako da ćemo imati svoje principe igre, ali i Partizan poseduje ekstra kvalitet, a ponekad igrate onoliko koliko vam rival dozvoli. Teško je predvideti kako će se odvijati utakmica, ali je vrlo bitno da imamo odgovor na svaku situaciju“, rekao je Stanić na konferenciji za medije.