Partizan gostuje na „krovu“, Zvezda dočekuje IMT

Partizan gostuje na „krovu“, Zvezda dočekuje IMT

Fudbaleri Partizana gostuju kod ekipe Voždovca u meču 28. kola Superlige Srbije koji počinje u 16.55, dok će Crvena zvezda od 19.00 časova dočekati IMT.

Nakon pobeda „večitih rivala“ u mečevima 27. kola, razlika na tabeli između prvog i drugog mesta i dalje iznosi četiri boda, a novu priliku za promenu bodovnog salda vodeće ekipe će imati u vanrednom kolu.

Prvi na teren će fudbaleri Partizana koji će igrati protiv Voždovca i pokušati da vežu drugu pobedu nakon dva kiksa zbog kojih su izgubili prvo mesto na tabeli.

Nakon „večitog derbija“ u kom su ostali neporaženi, crno-beli su ušli u seriju nešto lošijih igara zbog kojih će u nastavku prvenstva morati da smanje greške na minimum i da se nadaju kiksevima Crvene zvezde.

Poraz od Napretka i remi sa ekipom Mladosti delimično su prebrođeni minimalnom pobedom protiv Spartaka, ali je jasno da se Partizan nalazi u krizi.

Na poslednja tri meča Partizan je postigao samo tri gola i moraće pre svega da poradi na efikasnosti ukoliko žele da ostanu u trci za titulu nakon odličnog prvog dela sezone.

Sa druge strane, Voždovac još uvek čeka na trijumf u prolećnom delu sezone. Na osam odigranih mečeva u 2024. godini ekipa koju je tokom zimske pauze preuzeo Nikola Mitić zabeležila je šest poraza i osvojila samo dva boda.

Prvi deo sezone završili su u gornjem delu tabele, blizu zone koja garantuje kvalifikacije za evropska takmičenja, ali su usled loših rezultata pali na 11. mesto.

Promene koje je ekipa napravila tokom zimskog prelaznog roka, a koje su se uglavnom sastojale od prodaje najboljih igrača negativno su se odrazile na rezultate tima koji se trenutno nalazi bliže zoni ispadanja nego izlasku u Evropu.

Ekipa Vladana Milojevića dočekaće IMT na svom stadionu i pokušati na nastavi niz pobeda započet nakon derbija.

Crveno-beli su nakon pobeda protiv dva Radnička, uz slavlje protiv Zenita u prijateljskom meu, rutinski savladali i Javor u Ivanjici i uspeli da dođu do sedmog trijumfa u poslednjih osam ligaških utakmica.

Na poslednja tri superligaška susreta postigli su 10 golova, dok se mreža Omrija Glazera nijednom nije zatresla, čime je Zvezda potvrdila odličnu formu.

Iako će biti bez Srđana Mijailovića i Osmana Bukarija zbog suspenzija usled nagomilanih žutih kartona, Zvezda će važiti za velikog favorita u duelu beogradskih ekipa.

Nakon početna četiri poraza u drugom delu sezone, IMT je u prethodna četiri susreta uspeo da ostvari dve pobede i osvoji ukupno sedam bodova, čime su se odaljili od začelja tabele.

Nekadašnji fudbaler Partizana Aleksandar Lutovac svojim golovima doneo je većinu tih bodova i očekuje se da će uz Miloša Lukovića biti najveća pretnja za crveno-bele.