Medvedev o favoritima za pobedu na Vimbldonu

Medvedev o favoritima za pobedu na Vimbldonu

Prvi teniser sveta, rus Danil Medvedev, otkrio je svoja tri favorita za pobedu na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

Zbog zabrane ruskih sportista zbog rata u Ukrajini, Medvedev ne može da učestvuje na SV19 turniru koji počinje 27. juna.

Sa ATP i VTA turnejama koje su odlučile da britanskom spektaklu oduzmu bodove na rang listi kao reakciju na zabranu, Medvedevovo mesto kao broj jedan kod muškaraca ostaće sigurno za sada.

Tokom takmičenja na Otvorenom prvenstvu Majorke ove nedelje, 26-godišnjak je zamoljen da navede svoje favorite za trofej u Londonu i izneo je tri opcije, imenovanje šampiona za 2021. Novaka Đokovića, aktuelnog kralja Australijan opena i Otvorenog prvenstva Francuske Rafaela Nadala i prošlogodišnjeg pobedio finalistu Vimbldona Matea Beretinija.

„Novak je uvek favorit“, rekao je Medvedev za Diario de Majorku. „Osvojio je poslednja tri odigrana Vimbldona. Igra veoma dobro na travi.“

„Ako govorimo o najboljim igračima u istoriji na travi, stavio bih ga na vrh, iako nisam video da [Bjorn] Borg ili [Pete] Sampras igraju“, priznao je.

„Iz moje generacije, Federer i Đoković su najbolji [na travi]. Naravno, Nadal može da osvoji bilo koji turnir na kome igra, a Beretini igra na visokom nivou. Kad smo već kod favorita, Đokovića, Beretinija i Nadala“, zaključio je Medvedev.

Prema sopstvenim planovima, Medvedev je rekao da se raduje što će „započeti moj najbolji deo godine, a to je američka turneja i US Open“.

„Pobeda na US Openu 2021. bila je neverovatna“, prisetio se on. „Više ceniš kada stvari ne idu tako dobro. Zaista sam igrao veoma dobro.

„Moram da pokušam da idem istim putem“, insistirao je.

Kao i na Flushing Meadovs-u, Medvedev brani titulu na Majorci svojim trijumfom 2021. na španskom ostrvu, svojom prvom pobedom na turniru na travi.

To je postigao tako što je pobedio Sema Kverija sa 6-4, 6-2, a povratak do kraja predstavljao bi postizanje trećeg uzastopnog finala nakon što je pao na poslednjoj prepreci na Rosmalenu i nedavno na Hale openu.

Medvedev je svoju kampanju na Otvorenom prvenstvu Majorke započeo pobednički tako što je u sredu popodne pobedio sunarodnika Aslana Karaceva sa 4-6, 6-3, 6-2 u osmini finala.