Ronaldo je ‘srećan’ u Saudijskoj Arabiji, želi da mu se pridruže i drugi vrhunski igrači

Ronaldo je ‘srećan’ u Saudijskoj Arabiji, želi da mu se pridruže i drugi vrhunski igrači

Kristijano Ronaldo priznaje da nije očekivao da će sezonu završiti praznih ruku u Al Nasru, ali portugalski napadač kaže da je srećan u Saudijskoj Arabiji i da se nada da će ga drugi veliki igrači pratiti u ligi u sledećoj kampanja, piše Rojters.

Ronaldo je potpisao ugovor na 2-1/2 godine za koji mediji procenjuju da vredi više od 200 miliona evra (220,16 miliona dolara) sa Al Nasrom, debitujući u januaru.

Postigao je 14 golova u 16 ​​utakmica, ali to nije bilo dovoljno da pomogne njegovoj ekipi da osvoji titulu Saudijske Pro lige (SPL), a Al Nasr je završio drugi iza Al Itihada.

Ovaj 38-godišnjak, koji je propustio poslednji meč zbog povrede, rekao je da je liga bila veoma konkurentna, ali da ima mnogo prilika za rast.

„Imamo veoma dobre timove, veoma dobre arapske igrače, ali infrastrukturu – oni moraju još malo da se poprave. Čak i sudije, VAR sistem, treba da budu malo brži“, rekao je on u intervjuu za SPL.

„Ali srećan sam ovde, želim da nastavim ovde, nastaviću ovde.

Ronaldo je rekao da se prilagodio životu u klubu, iako je bilo mnogo razlika u odnosu na njegovo vreme u Evropi kada je igrao za elitne timove kao što su Mančester junajted, Juventus i Real Madrid.

„U Evropi više treniramo ujutro, a kod nas treniramo popodne, ili noću. Kada počnete Ramazan, mi treniramo u 10 sati uveče. Bilo je tako čudno“, dodao je on.

Od Ronaldovog dolaska, nekoliko drugih vrhunskih igrača je povezano sa prelaskom u saudijsku ligu, a Lionel Messi je dobio zvaničnu ponudu da se pridruži Al-Hilalu sledeće sezone.

Ronaldov bivši saigrač i osvajač Zlatne lopte Karim Benzema navodno je dobio ponudu vrednu više od 100 miliona evra od Al Itihada.

„Ako dolaze, veliki igrači i velika imena, mladi igrači, ‘stari igrači’, veoma su dobrodošli“, rekao je Ronaldo.

„Ako se to desi, liga će se malo popraviti. Godine nisu važne.“