Prijateljska utakmica sa Argentinom rasprodata u rekordnom roku

Prijateljska utakmica sa Argentinom rasprodata u rekordnom roku

Ulaznice za prvu utakmicu Argentine otkako su ukinule Svetsko prvenstvo rasprodate su pošto je više od 1.500.000 ljudi pokušalo da ih kupi uprkos visokim cenama u zemlji koja se bori sa rastućom inflacijom.

Utakmica između Argentine i Paname igra se 23. marta na stadionu Monumental u Buenos Ajresu, najvećem u zemlji kapaciteta 83.000 gledalaca.

Cene karata, koje se kreću od 12.000 do 49.000 argentinskih pezosa (59 do 241 dolara), nisu smanjile potražnju virtuelnim redom od 1.550.000 ljudi.

Želja da se gleda ekipa Lionela Mesija proširila se i na lokalnu i međunarodnu štampu, a predsednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija rekao je da je utakmica izazvala „najveću medijsku potražnju u istoriji“ sa preko 131.000 zahteva za akreditaciju.

„Voleli bismo da možemo da ih ispunimo sve, ali bi nam bila potrebna dva stadiona River (Monumental), samo za novinare. Ludilo za Argentinu je apsolutno“, napisao je Tapija na Tviteru.

Prijateljski meč biće prva utakmica Argentine pred svojim navijačima od kada je pobedila Francusku na penale u prošlogodišnjem finalu Svetskog prvenstva u Kataru i osvojila titulu prvi put u 36 godina i izazvala veliko slavlje širom zemlje.

Argentina će 28. marta ugostiti i Kurasao u provinciji Santjago del Estero pred 30.000 navijača.