Trener PSŽ-a: Povrede Ramosa i Mbapea nisu ozbiljne

Trener PSŽ-a: Povrede Ramosa i Mbapea nisu ozbiljne

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtijer rekao je da povrede koje su zadobili Serhio Ramos i Kilijan Mbape u pobedi protiv Monpeljea od 3:1 u sredu nisu ozbiljne i da su smenjeni da bi se nosili sa poslom tokom gustog rasporeda, preneo je Rojters.

PSŽ, koji je posle pobede povećao vođstvo u Ligi 1 na pet bodova, treba da odigra pet mečeva između 4. i 19. februara.

Galtier je rekao da je defanzivac Ramos povredio aduktor dok je napadač Mbape imao problem sa kolenom. Oba igrača su zamenjena u prvom poluvremenu.

„Serhio je više voleo da ode i da ne rizikuje zbog nelagodnosti koju je osećao u aduktoru“, rekao je Galtier na konferenciji za novinare.

„Što se tiče Kilijana, bio je izazov posle driblinga, primio je udarac u koleno, iza kolena, dakle u koleno i u mišić. Da li je modrica, hematom? Još ne znamo.“

„Ali kada pogledate tok utakmica, očigledno je da on ne može da rizikuje jer imamo veoma gust raspored. Ali očigledno, to ne izgleda ozbiljno ni za jednog od igrača.“

Galtier je takođe rekao da PSŽ nije kriv što nije potpisao Hakima Zijeha na pozajmici iz Čelsija u utorak, kao rok za transfer, dan nakon što su britanski mediji objavili da dogovor nije prošao zbog zastoja u papirologiji.

„Zijeh… pričali smo o tome da želimo da uđemo u igrača nakon odlaska Pabla Sarabije. Tražili smo igrača koji bi takođe mogao da igra na desnoj strani našeg napada. Nažalost, to nije uspelo“ rekao je.