Hamilton: Mercedes je korak bliže pobedi

Hamilton: Mercedes je korak bliže pobedi

Mercedes je smanjio zaostatak za liderima Formule 1, Red Bulom i Ferarijem, i možda neće biti daleko od ponovne pobede, izjavio je sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton posle nedeljne Velike nagrade Britanije.

Hamilton je završio treći u Silverstonu, što je rekordni 13. put da je završio na podijumu na svojoj domaćoj trci, a vodio je prvi put ove godine. Takođe je postavio najbrži krug za bonus poen.

Aktuelni šampion Mercedes, koji se tokom većine prethodnih trka borio sa poskakivim automobilom nakon što je dominirao u proteklih osam godina, doneo je paket nadogradnji za poboljšanje performansi.

„Napravili smo korak bliže njima. Tako da moramo da nastavimo da guramo“, rekao je Hamilton posle trke koju je pobedio Ferarijev Španac Karlos Sajnz, a drugi Meksikanac iz Red Bula Serđo Perez.

„Činjenica da smo mogli da pratimo i kockamo tako, krug u krilo, svedoči o smeru u kojem mislim da se sada nalazimo. Samo sam bio zahvalan što sam mogao da budem u borbi. Jer nisam bio u toj borbi neko vreme“.

Podijum je bio Hamiltonov treći u 10 trka, ali je rezultat značio da je po prvi put u karijeri Formule 1 koja je počela sa Meklarenom 2007. godine prošao 11 trka bez pobede.

Maks Ferštapen iz Red Bula pobedio je u poslednjoj trci 2021. u kontroverznim okolnostima i osvojio svoj prvi svetski šampionat.

„Mislim da je veoma ohrabrujuće što smo bili u borbi“, rekao je Hamilton.

„Dobar vremenski period bio sam u skladu sa tempom Ferarija, a u nekim fazama čak i bolji. I na kraju smo imali najbrži krug.

„Mislim da je tempo trke definitivno poboljšan. To je bio naš najjači deo našeg automobila, mislim, ove godine uopšte. Ali nam je definitivno pomoglo da se malo približimo. Mislim da još nismo u pobedničkoj poziciji. Ali nismo daleko“, rekao je Hamilton.