Man Siti će ugostiti Čelsi u velikom meču trećeg kola FA kupa

Man Siti će ugostiti Čelsi u velikom meču trećeg kola FA kupa

LONDON – Šampion Premijer lige Mančester siti ugostiće rivale i prošlogodišnji poraženi finaliste Čelsi u posebnom meču među pet najboljih okršaja izvučenih u ponedeljak u trećem kolu FA kupa, piše Rojters.

Liverpul će igrati protiv Vulverhempton Vonderersa na Enfildu, dok je 12-struki pobednik Mančester junajted kod kuće protiv Evertona, Brentford domaćin Vest Hem junajtedu i Kristal Palas dočekuju Sautempton u ostalim mečevima Premijer lige.

Lideru Premijer lige Arsenalu, rekordnom 14 pobedniku, odmah je uručeno gostovanje u Ligi 1 (treći nivo) Oksford junajteda.

Lester Siti, pobednik FA kupa 2021. godine, putovaće ili u Nacionalnu ligu (peti nivo) Dagenham i Redbridž ili u ligu dva (četvrti nivo) Gilingem, koji čekaju reprizu drugog kola.

Treće kolo je tačka u kojoj klubovi Premijer lige i Čempionšipa (drugi rang) ulaze u takmičenje, a utakmice će se igrati od 6. do 9. januara.

Mnogi od najboljih igrača će, međutim, biti više fokusirani na Svetsko prvenstvo u Kataru nego na ono što je izašlo iz pota na Enfildu.

Mančester siti i Čelsi, poslednji osmostruki pobednici, takođe su igrali međusobno u Liga kupu na Etihadu ranije ovog meseca, a Siti je pobedio sa 2-0.

Totenhem Hotspur, takođe osmostruki pobednik, gostuje trećeligašu Portsmutu u prvoj utakmici.

Reksam koji nije u ligi – čiji su suvlasnici holivudske zvezde Rob Mekelheni i Rajan Rejnolds – putuje u Čempionšip Koventri Siti, dok je Boreham Vud, najniže rangirani tim na žrebu, kod kuće protiv Lige 1 Akrington Stenlija.