Irving i Dončić vode Mavse do pobede nad Roketsima u produžetku

Irving i Dončić vode Mavse do pobede nad Roketsima u produžetku

Nakon uzbuđujuće utakmice u nedelju, Kajri Irving i Luka Dončić su postali junaci Dalas Maveriksa, vodeći svoj tim do pobede nad Hjuston Roketsima u produžetku rezultatom 147-136. Ovaj dramatični trijumf nastavlja impresivan niz Mavsa, koji su pobedili 14 od poslednjih 16 utakmica.

Između Irvinga i Dončića postignuto je čak 85 poena, pri čemu je Irving zabeležio rekordnih 48 poena u sezoni. Njihova igra bila je ključna za ostvarivanje ove važne pobede koja je Dalasu omogućila zagarantovano mesto među šest najboljih u Zapadnoj konferenciji.

Ovaj trijumf predstavlja još jedan korak ka ostvarenju cilja Dalasa da se plasira u plej-of, a ekipa se nada da će Irving i Dončić nastaviti da igraju na visokom nivou. Trener Mavsa, Džejson Kid, istakao je da je izgradnja tima kontinuirani proces, a kombinacija Irvinga i Dončića predstavlja ključnu komponentu tog procesa.

Pored impresivne igre dvojca Irving-Dončić, važan doprinos pobedi dao je Dante Ekum koji je pogodio ključnu trojku na kraju regulacije. Ovaj trijumf je pokazao da su Mavsi na pravom putu ka uspehu, a Irving i Dončić su pokazali da su spremni da vode svoj tim u plej-of.