Grožan pokreće arbitražu protiv Andreti Globala

Grožan pokreće arbitražu protiv Andreti Globala

Bivši vozač Formule 1, Romen Grožan, najavio je da pokreće arbitražni postupak protiv tima Andreti Global zbog odsustva u trećoj sezoni IndiCar serije. Grožan, koji je prešao na IndiCar nakon nesreće u Formuli 1 2020. godine, izrazio je razočaranje što se njegova saradnja s Andretijem neće nastaviti u 2024. godini.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama, Grožan je izjavio: „Očekivao sam da ću nastaviti trke sa dobrim ljudima iz Andreti Autosporta u narednim godinama. Razočaran sam što se to ne ostvaruje i želim sve najbolje članovima Andreti tima. Trenutno istražujem druge opcije za nastavak svoje IndiCar karijere i tražim izvrsnost. Pokrenuo sam arbitražni postupak u Indijani protiv Andreti Autosporta kako bih zaštitio svoja prava.“

Tim Andreti trenutno nije dao komentar na ovu situaciju.

Grožan je nedavno angažovao advokatsku firmu u Indijanapolisu kako bi započeo arbitražu. Iako je pretrpeo niz nesreća tokom svojih sezona u IndiCar seriji, uključujući i udesa u Indijanapolisu 500, Grožan je i dalje smatran talentiranim vozačem. Međutim, uprkos snažnom početku sezone, nije ostvario pobedu u dve sezone provedene s Andretijem.

Ova situacija stavlja Grožana u potragu za novim timom, dok se i dalje nastavlja formiranje sastava za sledeću godinu u IndiCar seriji. Bez obzira na izazove, Grožan ostaje posvećen svojoj karijeri i traži novu priliku u svetu trka.