Džoel Embiid propustio utakmicu protiv Denver Nagetsa zbog nelagodnosti u kolenu

Džoel Embiid propustio utakmicu protiv Denver Nagetsa zbog nelagodnosti u kolenu

Zvezda Filadelfija 76ers, Džoel Embiid, nije igrao u subotu protiv Denver Nagetsa, propuštajući četvrti uzastopni meč ove sezone zbog nelagodnosti u svom nejačem levom kolenu. Odluka medicinskog osoblja o uskraćivanju učešća Embiida došla je nakon što je osetio nelagodnost tokom zagrevanja.

Siksersi su upisali još jedan izostanak njihove ključne igračke ličnosti, što je delovalo na ritam igre. Ovo je bila 11. utakmica koju je Embiid propustio ove sezone, a njegov izostanak može uticati na njegovu šansu za ponovnim osvajanjem MVP nagrade, koju je prvi put osvojio prošle godine.

Očekivalo se da će Embiid igrati u Denveru prvi put od novembra 2019. godine. Publika u Ball Areni je reagovala skandiranjem „Gde je Embiid?“ nakon što je saznala za njegov izostanak.

Osim Embiida, na klupi Siksersa sedeli su i Tajriz Maksi (uganuće levog skočnog zgloba), Tobijas Haris (bolest) i Mo Bamba (upaljeno desno koleno).

Embiid je u poslednje četiri utakmice sa Nikolom Jokićem, centrom Denver Nagetsa, igrao u Filadelfiji. Poslednji put su se sastali 16. januara, gde su Siksersi pobedili sa 126-121, a Embiid je imao 41 poen i 10 asistencija. Odsustvo Embiida moglo bi uticati na njihovu borbu u ligi, posebno u susretima sa istaknutim protivnicima poput Nagetsa.