Britanija: 18-godišnji bokser poginuo u saobraćajnoj nesreći

Britanija: 18-godišnji bokser poginuo u saobraćajnoj nesreći

Ali Tazim je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor pre samo tri nedelje sa Probelumom i bivši svetski šampion Khan mu je posle izuzetno uspešne amaterske karijere rekao da ima veliku budućnost pred sobom.

Međutim, u subotu se dogodila tragedija kada se, kako prenosi On Trend, automobil Tazeem sudario sa autobusom na raskrsnici.

Dok se navodi da su još tri osobe zadobile povrede u nesreći, Tazim je tragično preminuo, što je potvrdio i njegov promoter Sem Džons.

„Jutros sam se probudio sa vestima da je Ali Tazim preminuo sa 18 godina“, napisao je Džons na Tviteru uz fotografiju na kojoj se zajedno smeju.

„Ne mogu da verujem, ne mogu čak ni da to obradim kako treba. Tek smo juče razgovarali o tome kako će da osvetli profesionalnu igru, sve o čemu mogu da razmišljam su Ali i njegova divna porodica“, dodao je Džons.

Tazima, koji je došao iz Vulverhemptona oko pola sata od Birmingema i bio je poznat kao „Problem“, slomljena porodica i prijatelji opisali su ga kao „posvećenog i vrednog pojedinca“.

Kada je radio na padovima sa Floidom Maiveatherom Snr, Tazeem još nije imao svoj profesionalni debi nakon što je postao najmlađi borac koji je potpisao za Probellum.

„Napravio sam mnogo poteza u ringu, ali najbolji potez u mojoj karijeri je potpisivanje sa Probelumom“, rekao je mladić u vreme kada je sporazum objavljen. „Uz naporan rad i posvećenost znam da mogu da budem najbolji u poslu, posebno uz podršku Sema Džonsa, mog tima i sjajnih ljudi oko mene“, dodao je on na društvenim mrežama.

Nakon što je Tazim osvojio dve zlatne medalje na Bristolskom bokserskom kupu 2020. godine, Kan je predvideo da će tinejdžer „biti sledeći ja i ući u istoriju“.

„Definitivno mislim da je on sigurno sledeća velika stvar. Mislim, veština koju ima, pokret, sve me zaista podseća na mene kad sam bio mlađi i kako sam se borio“, nastavio je Kan.

„Definitivno, mislim da ima sve što je potrebno [da uspe]. Ono što je za mene bilo posebno impresivno je to što je napredovao u težinskoj kategoriji da bi je učinio izazovnijim i na kraju osvojio zlato u obe kategorije [u Bristolu]“, Kan je takođe rekao, otkrivajući da je ostao u kontaktu sa Tazimom.

Osvojivši ukupno 15 međunarodnih zlatnih medalja, Tazeem je izgubio samo šest puta u 51 amaterskom meču.