Arsenal potpisao veznog igrača Žoržinja iz Čelsija

Arsenal potpisao veznog igrača Žoržinja iz Čelsija

Čelnici Premijer lige Arsenal potpisali su iskusnog italijanskog vezistu Žoržinja iz londonskog rivala Čelsija na 18-mesečni ugovor, saopštio je klub u utorak, preneo je Rojters.

Finansijski detalji transfera nisu otkriveni, ali britanski mediji navode da je posao vredan 12 miliona funti (14,78 miliona dolara).

Žoržinjo je igrač sredine terena sa inteligencijom, dubokim liderskim veštinama i ogromnim iskustvom u Premijer ligi i međunarodnom, rekao je glavni trener Arsenala Mikel Arteta za klupski sajt.

„Jorginho je pobedio u svojoj karijeri, ali još uvek ima glad i ogromnu volju da doprinese ovde. Drago nam je što potpisujemo Žoržinja i poželimo dobrodošlicu njemu i njegovoj porodici u klub.“

Arsenalu, koji ima pet bodova više od šampiona Mančester Sitija u trci za titulu, bilo je potrebno pojačanje na sredini terena, posebno s obzirom da je Mohamed Elneni isključen zbog povrede kolena za koju je klub rekao da zahteva operaciju koja će ga držati van terena na „dugo vremensko razdoblje”.

Žoržinjo, rođen u Brazilu, pružiće Arsenalu značajno iskustvo u osvajanju titule, pošto je osvojio Ligu šampiona sa Čelsijem i Evropsko prvenstvo 2020. sa Italijom.

Ovaj 31-godišnjak je ove sezone bio ključni igrač Čelsija, nastupivši 25 puta u svim takmičenjima.

Žoržinjo je takođe osvojio Ligu Evrope, tri FA kupa i dva Liga kupa u više od 200 nastupa za Čelsi otkako im se pridružio u julu 2018. iz Napolija iz Serije A.

Proveo je 4-1/2 godine u Napoliju i uživao u prodornoj sezoni 2017-18, gde je bio sastavni deo njihovog izazova za titulu pošto su završili na drugom mestu.

Arsenal je kasno podneo ponudu za Žoržinja nakon što je navodno imao dve ponude za vezistu Ekvadora Moisesa Kaiseda koje je odbio Brajton i Hov Albion.

Arsenal se vraća u ligu u subotu protiv 19. Evertona, koji je u ponedeljak imenovao Šona Dajča za menadžera u pokušaju da obezbedi opstanak u vrhu lige.