Lebron Džejms potpisao ugovor vredan 97,1 milion dolara

Lebron Džejms potpisao ugovor vredan 97,1 milion dolara

Lebron Džejms pristao je na dvogodišnje produženje ugovora od 97,1 miliona dolara do sezone 2024-25. sa Los Anđeles Lejkersima, saopštio je u sredu njegov agent, prenosi Asošiejted pres.

Izvršni direktor Kluč Sportsa Rič Pol rekao je da je maksimalni dogovor Džejmsa postao najplaćeniji igrač u istoriji NBA. Njegov novi ugovor uključuje opciju igrača koja će zadržati drugog najboljeg strelca u istoriji NBA lige sa Lejkersima nakon svog 40. rođendana u decembru 2024.

37-godišnji Džejms ulazi u poslednju godinu svog poslednjeg ugovora sa Lejkersima, koji su u julu 2018. potpisali za četvorostrukog najkorisnijeg igrača NBA lige i četvorostrukog šampiona lige. Novi ugovor znači 18-struki Ol-star će ove sezone zaraditi 46,7 miliona dolara.

Ako ne bude povrede, Džejms će verovatno nadmašiti Kareema Abdul-Jabbara kao kralj strelaca u NBA karijeri ove zime. Džejms i Lejkersi se i dalje nadaju da će biti u borbi za još jednu titulu ako Džejms i Entoni Dejvis mogu da se vrate u punom zdravlju nakon što je 2021-22.

Džejmsov novi ugovor je sinhronizovan sa Dejvisovim poslednjim produženjem ugovora sa Lejkersima, omogućavajući obojici da napuste Lejkerse ili da pregovaraju o novim ugovorima 2024. Obe superzvezde predstavljaju Kluč.

Džejmsova posvećenost Lejkersima takođe utišava uporne priče o njegovom mogućem odlasku kao slobodan igrač ili u trejd. Činilo se da Džejms ne ide nigde na društvenim mrežama ili u svojim javnim nastupima, a pohvalio je angažovanje novog trenera Lejkersa Darvina Hema.

Džejms je propustio značajan deo sezone zbog povrede u tri od četiri godine u Lejkersima. Bio je uglavnom zdrav u produženoj sezoni 2019-20 kada su Lejkersi osvojili 17. NBA titulu franšize na mehuru na Floridi, a on je bio dominantan igrač u svom vrhuncu kada je bio u punoj snazi u naredne dve godine.

Iako je njegov ugovorni status inspirisao mnogo razgovora van sezone, izgledalo je da je malo verovatno da će se Džejms preseliti nakon što je protekle četiri sezone svoje 19-godišnje karijere proveo u legendarnim Lejkersima. Njegova porodica se nastanila u Los Anđelesu, gde je njegov najstariji sin, Broni, 17-godišnji student i student košarke koji igra u srednjoj školi Sijera Kanjon u Četsvortu.

Džejms je povremeno govorio da namerava da igra u istom timu sa Bronijem kada njegov sin stigne u NBA. Iako postoji mnogo prepreka između mlađeg Džejmsa i NBA lige, on bi mogao da bude kvalifikovan za draft u leto 2024.